З метою інформування суб’єктів господарювання про цьогорічні законодавчі зміни, які Державною податковою інспекцією у м. Черкасах минулого тижня для платників податків – юридичних осіб був проведений семінар на тему «Новації в податковому законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2016 року».

Фахівці інспекції проінформували присутніх про найактуальніші питання, що виникають у платників податків, в зв’язку з набранням чинності з 1 січня 2016 року Закону України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Зокрема, детально розглянуто порядок заповнення нової декларації з податку на прибуток, а також інші зміни, які відбулись щодо акцизного податку, земельного податку та орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Платникам нагадали, що ставки податку на прибуток та ПДВ у 2016 році залишаються на рівні 18% та 20% відповідно. Податок на доходи фізичних осіб сплачується за єдиною базовою ставкою у розмірі 18% замість 15% та 20%, що діяли торік.

Разом з тим відбулось значне зменшення навантаження на фонд оплати праці, зокрема знижено ставку єдиного внеску до 22%. Крім того, скасовано утримання ЄСВ з найманих працівників, яке становило 3,6 % та інші. Разом з цим збільшено максимальну величину бази нарахування ЄСВ із 17 до 25 мінімальних заробітних плат.

Особливу увагу присутніх лекторами було зосереджено на запровадженні нової форми звітності по рентній платі, екологічному податку, платі за землю, податку на прибуток та декларації про майновий стан і доходи. Зокрема, фахівці зазначили, що в новій декларації про доходи за 2015 рік податкові зобов’язання визначаються з податку на доходи фізичних осіб та військового збору; в декларації з податку на прибуток відображаються фінансові результати згідно фінансової звітності, складені за стандартами бухгалтерського обліку, а також податкові різниці; декларація з рентних платежів об’єднала в собі рентну плату за використання радіочастот, за спеціальне використання води та користування надрами; в декларації екологічного податку забруднюючі речовини, що викидаються в атмосферне повітря, декларуються відповідно до класифікатору; в податковій декларації з плати за землю дані, які зазначались в спеціальних додатках, тепер відображаються в самій декларації у відповідних розділах. Платників податків повідомлено про терміни подання звітності та сплати податків.

ДПІ у м. Черкасах нагадує платникам, що ГУ ДФС у Черкаській області відносно всіх актуальних новацій податкового, митного законодавства та законодавства щодо єдиного внеску проводяться тематичні вебінари. Їх можна переглядати як під час он – лайн трансляції, так і у архівному записі:

ДПІ у м. Черкасах

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...