Як поінформувала заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області Тетяна Харьковська з початку року до місцевих бюджетів платники – юридичні та фізичні особи перерахували 7,85 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 668 тис.грн. транспортного податку і 122,5 млн.грн. земельного податку та орендної плати за землю.

Т.Харьковська розповіла, що згідно норм чинного законодавства юридичні особи самостійно обчислили суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного та транспортного податку за 2016 рік. Вони подали до 20 лютого ц.р. річні податкові декларації з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (а по платі за землю за місяцями) та сплачують відповідний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом (крім земельного податку, який сплачується щомісяця).

Зокрема 1700 платників – юридичних осіб подали податкові декларації з податку на нерухоме майно та задекларували до сплати 35,06 млн.грн. податку за належну їм житлову та нежитлову нерухомість. Податкові декларації з транспортного податку подали 34 підприємства області – до сплати задекларовано 843,7 тис.грн. податку. Податкові декларації з плати за землю подали 6192 платники, сума до сплати – 569,2 млн.грн.

Водночас громадянам – платникам податку на нерухомість, земельного та транспортного податку відповідні податкові повідомлення – рішення будуть надіслані (вручені) до 1 липня ц.р. Термін сплати податку, зазначеного у такому рішенні – протягом 60 днів з дня його вручення.

Заступник керівника фіскальної служби області відмітила, що надходження від податку на майно (який складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю) становлять майже п’яту частку всіх надходжень до місцевих бюджетів Черкаської області. А загалом до місцевих бюджетів цього року надійшло 680,1 млн.грн. платежів.

За весь 2015 рік місцеві бюджети отримали 519,07 млн.грн. податку на майно, у т.ч. 24,8 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 8,87 млн.грн. транспортного податку і 485,4 млн.грн. земельного податку та орендної плати за землю. Частка податку на майно у місцевих бюджетах за минулий рік становила 19,3%.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...