За перший квартал поточного року податкова міліція вилучила з незаконного обігу підакцизної продукції майже на 10 млн. гривень. В рамах проведення операції «Акциз-2016» на території Черкаської області припинено діяльність 4 підпільних цехів з незаконного виробництва лікеро-горілчаної продукції та 1 підпільне виробництво паливно-мастильних матеріалів. За фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту фальсифікованих підакцизних товарів обліковано 8 кримінальних проваджень. Про це та інші результати роботи оперативного управління Головного управління ДФС у Черкаській області повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Микола Степанченко.

Він розповів, що звітного кварталу завдяки вжитим заходам з детінізації економічних процесів за матеріалами оперативних працівників до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 27 кримінальних правопорушень, 16 з яких відносяться до категорії «тяжких» та «особливо тяжких». 40 відсотків – за фактами ухилення від сплати податків.

Вживається вичерпний комплекс заходів для відшкодування завданих державі збитків. Відшкодовано збитків по кримінальних провадженнях на загальну суму 620 тис. гривень. Накладено арешт на майно правопорушників на 5,5 млн. гривень. До суду направлено матеріали по 7 кримінальних провадженнях та за вироками суду конфісковано незаконно виготовлені підакцизні товари орієнтовної вартості 22 млн.  гривень.

В ході відпрацювання схем незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість з початку року розпочато 5 досудових розслідувань за фактами ухилення від сплати 18,6 млн. гривень ПДВ.

За напрямом боротьби з кримінальними правопорушеннями у сфері державних закупівель з початку року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 6 фактах вчинення правопорушень, пов’язаних (розкраданням) привласненням коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Під кримінальним переслідуванням перебувають 4,7 млн. гривень отриманих з бюджету коштів, відносно яких триває перевірка законності їх використання.

Припинено незаконну діяльність «конвертаційного центру» з обігом 48 мільйонів гривень, втрати бюджету стклали понад 8 млн. гривень. Група учасників «конвертаційного центру», використовуючи реквізити 21 фіктивного підприємства, надавали послуги з формування незаконного податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку десяткам реально діючим підприємствам Черкаської та Київської областей. Заходами податкової міліції для забезпечення погашення нанесених державі збитків на банківських рахунках підконтрольних підприємств заблоковано 582,5 тисячі гривень, вилучено товарно-матеріальних цінностей на понад мільйон гривень.

Також, в рамках операції «Рубіж-2016» проведено 8 митних оглядів, за результатами яких донараховано майже 60 тис. гривень митних платежів, складено 18 протоколів про порушення митних правил на суму 835,2  тис. гривень. Рішеннями судових органів за порушення митних правил конфісковано товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1 млн. гривень.

Внаслідок збільшення митної вартості ввезених на територію України товарів додатково надійшло 29 тис. гривень. За виявленими фактами ухилення від сплати податків та митних платежів розпочато 2 кримінальні провадження, в ході досудового розслідування яких вилучено товарів на суму 5,8 млн. гривень.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
Відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...