З огляду на наближення святкових і вихідних днів начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк зробив три важливих нагадування для платників акцизного податку. Інформація стосується виробників і продавців алкогольних напоїв та тютюнових виробів і продавців пального.

До 10 травня включно суб’єкти господарювання, які отримали відповідні ліцензії на виробництво та продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів подають Звіти за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ. Звіт подається засобами електронного зв’язку у порядку, передбаченому для податкової звітності, до органу ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання.

Також спікер нагадав, що всі продавці пального повинні були подати Декларації з акцизного податку за березень 2016 року за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 23.04.2015 №14 (тобто за старою формою). Незважаючи на те, що граничний термін подання такої декларації минув 20 квітня, ряд платників і на сьогодні не відзвітували. Д.Анголюк детально виклав, як правильно подати звіт та яка відповідальність передбачена за його неподання.

І ще одне важливе нагадування. Сільськогосподарські товариства які витрачають своє пальне (реалізують, або передають безоплатно) повинні реєструватись платниками акцизного податку, видавати акцизні накладні, подавати звітність і платити акцизний податок! Із запровадженням з 1 березня системи електронного адміністрування реалізації пального, надходить дуже багато питань від сільськогосподарських товариств. Державна фіскальна служба України надала детальне роз’яснення від 04.04.2016 №7326/6/99-99-19-03-15 на запит товариства, яке використовує пальне у своїй діяльності.

Відео, викладене на канал проекту «Допомога платнику», можна переглянути тут:

Чекаємо додаткових запитань у коментарях до відео та за адресою help_payer@ukr.net

Ми працюємо для вас!
Головне управління ДФС у Черкаській області,
Відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...