У зв’язку з наближенням термінів подання звітності та значною кількістю запитань виробників і продавців алкогольних напоїв та тютюнових виробів і продавців пального з даного приводу начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк детально виклав питання подання Звітів за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ, декларації з акцизного податку та надав зразки заповнення звітності.

Граничний термін подання звітів за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ за травень 2016 року 9 червня 2016 року. Звіт подається засобами електронного зв’язку у порядку, передбаченому для податкової звітності, до органу ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання. Відповідальність за неподання, несвоєчасне подання цієї звітності або подання звітності з недостовірними відомостями – штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Подання уточнюючих звітів не передбачено. Виправлені звіти приймаються тільки до настання граничного терміну звітування.

Д.Анголюк детально виклав і те, як правильно продавцям пального склати Декларацію з акцизного податку. Декларація подається за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 23.04.2015 №14 (тобто за старою формою). Граничний термін подання такої декларації за травень – 21 червня. За неподання або несвоєчасне подання декларації передбачено накладення штрафу у розмірі 170 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Також спікер розповів, як правильно заповнити акцизну накладну та нагадав про обов’язковість реєстрації як платники акцизного податку усім продавцям пального до початку здійснення такої реалізації. За продаж пального за відсутності реєстрації у встановленому порядку, передбачено накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості реалізованого пального.

Тези, презентацію та лист Державної фіскальної служби України завантажуйте: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/251699.html

Чекаємо додаткових запитань у коментарях до відео та за адресою help_payer@ukr.net

Ми працюємо для вас!
Головне управління ДФС у Черкаській області,
Відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...