Нагадуємо, що 15 та 17 червня – «гарячі дні» у податковому календарі першої половини червня. Так, сьогодні 15 червня – останній день подання:
- звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за травень (форма №ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку, а також довідки про використані розрахункові книжки за травень 2016 року;
- заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з ІІІ кварталу 2016 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік.

17 червня, цієї п’ятниці - останній день сплати:
- авансового внеску з єдиного податку за червень 2016 року платниками, віднесеними до 1 та 2 груп; та останній день подання:
- заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з III кварталу 2016 року;
- заяви про застосування спрощеної системи оподаткування платниками єдиного податку першої та другої груп у разі зміни в травні 2016 року податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності.

Звертаємо увагу, що звітність про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) вдруге подається за оновленою формою №ЗВР-1. Звітність, пов’язана із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), подається суб’єктом господарювання за формою №ЗВР-1. Звітність, пов’язана з використанням розрахункових квитанцій, подається у складі Звіту форми №ЗВР-1 та Довідки про використані розрахункові книжки, форму якої наведено у додатку до Порядку №13. Звітність подається до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації розрахункових книжок. При поданні звітності одночасно надавати книги обліку розрахункових операцій чи розрахункові книжки не потрібно.

Радимо ознайомитись з Порядком подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 №13: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0221-16 прочитати Інструкцію по заповненню звіту: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0222-16/paran5#n5

Форма звіту: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0222-16/paran5#n5

Форма Довідки: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/file/text/43/f453580n14.doc

Щодо застосування спрощеної системи оподаткування ФОП, переходу або відмови від спрощеної системи. Відповідно до п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України обрання або перехід на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої - третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 - 298.1.4 ст. 298 ПКУ.

      Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву.  Заява подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Кодексом, в один з таких способів:
     1) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
     2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
     3) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством;
     4) державному реєстратору як додаток до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця з урахуванням вимог п. 291.5 ст. 291 ПКУ. Електронна копія заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючого органу одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

      Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до контролюючого органу заяву (п.п. 298.2.1 п. 298.2 ст. 298 ПКУ).
Звертаємо увагу, що згідно з п.п. 298.3.1 п. 298.3 ст. 298 Кодексу заява подається у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця, або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків); зміни податкової адреси суб’єкта господарювання; зміни місця провадження господарської діяльності; зміни видів господарської діяльності; зміни групи та ставки платника єдиного податку.

Наступний «гарячий день» у податковому календарі місяця – 21 червня, вівторок.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...