За період січень – травень 2016 року за матеріалами оперативних працівників ГУ ДФС у Черкаській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 40 кримінальних проваджень, у тому числі – 21  за «тяжкими» статтями Кримінального кодексу України. З числа облікованих кримінальних проваджень 38 відсотків проваджень припадає на кримінальні правопорушення за фактами ухилення від сплати податків.

З початку року співробітники податкової міліції виявили 5 цехів з незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів та лікеро-горілчаних виробів. В межах операції «Акциз-2016» з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на загальну суму понад 11 млн. грн., зокрема: алкогольних напоїв – на 1 млн. грн., спирту – на 2,4 млн. грн., паливно-мастильних матеріалів – на 5,8 млн. грн., та транспортних засобів – на 2 млн. гривень. За фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизної продукції розпочато 11 кримінальних проваджень.

За напрямом боротьби з кримінальними правопорушеннями у бюджетній сфері за матеріалами податкової міліції області з початку року розпочато 9 досудових розслідувань, пов’язаних з привласненням (розкраданням) бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем переможцями тендерних закупівель на загальну суму 9,1 млн. гривень.

В ході відпрацювання схем незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість розпочато 7 досудових розслідувань, пов’язаних з ухиленням від сплати ПДВ на суму 22  млн. грн. За встановленими 2 фактами безпідставного заявлення на відшкодування з бюджету 972 тис. грн. ПДВ обліковані кримінальні провадження.

З початку року податковою міліцією ліквідовано 2 «конвертаційні центри» з обігом тіньових коштів на загальну суму 100 млн. гривень. Заходами податкової міліції встановлено понад 50 підприємств- вигодонабувачів, що скористались послугами центрів з мінімізації податків та конвертації коштів, припинено діяльність 16 фіктивних фірм. На банківських рахунках зловмисників заблоковано майже 2 млн. гривень.

В рамках операції «Рубіж-2016» здійснено 8 митних оглядів, за результатами яких донараховано майже 60 тис. грн. митних платежів, складено 25 протоколів про порушення митних правил на суму 835,2  тис. гривень. За виявленими кримінальними правопорушеннями у митній сфері розпочато 5 досудових розслідувань. В рамках кримінальних проваджень вилучено товарів на суму 7,2 млн. грн. За рішеннями судових органів конфісковано товарно-матеріальних цінностей правопорушників на суму понад 1 млн. гривень

Головне управління ДФС у Черкаській області,
Відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...