За даними профільних підрозділів ГУ ДФС у Черкаській області за спрощеною системою працюють 35956 платників Черкаської області. На першій групі перебувають 5628 підприємців, на другій – 16870. Третя група налічує 2900 юридичних осіб та 8925 фізичних особіб – підприємців. Четверта група – 1633 сільгоспвиробники, в яких доля сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75 відс.

З початку року на сьогодні платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 230,3 млн. грн. єдиного податку. Темп – 159,8 відс. Додатково місцеві бюджети отримали від платників – спрощенців понад 86 млн.грн.

Частка єдиного податку у місцевих бюджетах Черкаської області становить 13,5 відс.

Загалом до місцевих бюджетів з початку року найшло 1704,1 млн.грн. платежів.

Нагадаємо про особливості справляння єдиного податку у 2016 році. Так, ставка єдиного податку для платників першої групи становить 137,80 грн. за місяць (10% мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року); для платників другої групи – 275,60 грн. за місяць (20% мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року). Граничний обсяг доходу протягом календарного року для спрощенців третьої групи – 5 млн.грн. (до 1 січня 2016 – 20 млн.грн.). Умови застосування спрощеної системи для платників третьої групи: фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 млн. гривень. Ставки єдиного податку для третьої групи: 3% доходу - у разі сплати податку на додану вартість (до 1 січня 2016 – 2%); 5% доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку (до 1 січня 2016 – 4%). Ставки податку для четвертої групи удвічі більші за минулорічні. Ставки залежать від категорії (типу) земель. Детально про ставки, а також про визначення у поточному році бази оподаткування єдиним податком для платників четвертої групи можна прочитати: http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/231054.html

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...