Як повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа, за сім місяців до місцевих бюджетів надійшло 2048,5 млн.грн. платежів. Це на 685,7 млн.грн., або на 50,3 % більше, ніж у минулому році.

Він зазначив, що найзначніші находження за сім місяців – від податку на доходи фізичних осіб – 1066,6 млн.грн. Частка надходжень від ПДФО становить 52 % у надходженнях до місцевих бюджетів Черкаської області.

М.Криштопа підкреслив, що внаслідок ефективної роботи з працедавцями по підвищенню останніми зарплати працівникам та виплати реальних заробітних плат із сплатою всіх податків, цього року середня по області заробітна плата зросла на 935 гривень порівняно з відповідним минулорічним показником та становить 4411 гривень. А середня по області зарплата у сільськогосподарській галузі відповідно зросла до 4451,6 грн.

Другий за обсягом надходжень платіж до місяцевих бюджетів – земельний податок та орендна плата за землю, – перераховано 381,4 млн.грн. (+113,7 млн.грн. до семи місяців минулого року).

Також надійшло 26,3 млн.грн. податку на нерухоме майно і 1,4 млн.грн. транспортного податку. Частка податку на майно (складається з податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, земельного та транспортного податку) у місцевих бюджетах Черкаської області становить 20 %.

Спрощенці – юридичні і фізичні особи сплатили 230,3 млн.грн. єдиного податку. Додаткові надходження податку на прибуток до місцевих бюджетів становлять за півроку 4 млн.грн.

Перспективним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, нафтопродуктів). З початку року надійшло 185 млн.грн. акцизу, що в 1,7 раза більше ніж торік за 7 місяців.

Керівник ГУ ДФС Черкащини подякував платникам Черкаської області за відповідальне ставлення до сплати податків і суттєвий вклад у розвиток регіону.

Він також поінформував, що декларанти уже сплатили визначені в поданих за минулий рік деклараціях податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб в сумі 29,2 млн.грн. та військового збору – 5,6 млн. грн.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...