За повідомленням Черкаської митниці ДФС кількість учасників зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), що перебувають на обліку у митниці на 1 серпня 2016 року становила 1583. Поставлені на облік з початку року 159 учасників, з них у липні ц.р. – 27.

У липні ц.р. здійснювали зовнішньоторгівельні операції 237 учасників ЗЕД, які знаходяться на обліку в митниці. Також звітного місяця здійснювали зовнішньоторгівельні операції в зоні діяльності Черкаської митниці ДФС 54 учасники ЗЕД, які знаходяться на обліку в інших митницях.

За липень проведено 159 митних оглядів.

У пунктах митного оформлення Черкаської митниці ДФС оформлено 2187 електронних митних декларацій. З них 1136 експортні, 852 імпортні, 4 транзитні та 195 попередні (ЕЕ). За підрахунками Черкаської митниці ДФС в середньому у робочі дні здійснювалось митне оформлення 100 декларацій (експорт – 52, імпорт – 39 та 9 попередніх (ЕЕ) митних декларацій). У липні минулого року було оформлено 1997 електронних митних декларацій.

Черкаська митниця ДФС нагадує, що згідно ст.257 Митного кодексу України декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.

У липні посадові особи Черкаської митниці ДФС виявили 9 випадків порушення митного законодавства. До адміністративної відповідальності за вчинення порушення митних правил притягнуто 18 осіб, на користь держави конфісковано товарів на суму 206 тис. грн., накладено штрафів на суму 1,4 млн.грн.

Протягом липня 2016 року Черкаською митницею ДФС від правоохоронної роботи до державного бюджету України перераховано адміністративних штрафів на суму 38 тис. грн.

За даними Черкаської митниці ДФС в зоні її діяльності функціонує 10 митних та 13 складів тимчасового зберігання. Станом на 1 серпня 2016 в зоні діяльності Черкаської митниці на митних складах та складах тимчасового зберігання знаходились товари загальної вартості 88,3 млн. грн.

Основна номенклатура товарів, що перебувають на зберіганні на митних складах та складах тимчасового зберігання: агрохімія (засоби захисту рослин, міндобрива тощо), сільськогосподарська техніка та частини до неї, насіння для посіву та ін.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...