Понад 7 мільярдів гривень податків і зборів надійде (збір) до зведеного бюджету від Черкаської області за розрахунками фіскальної служби. Це на 500 мільйонів гривень більше в порівнянні з минулим роком. На сьогодні вже є 6,4 млрд.гривень.

Очікуваний збір до загального фонду державного бюджету за рік – 3,2 млрд.грн. До місцевих бюджетів надійде 4 млрд.грн., тоді як за 2015 рік місцеві бюджети отримали у 1,5 раза менше – 2,7 млрд.грн. Також очікується 2,5 млрд. гривень єдиного соціального внеску. Про це поінформував начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

Він відмітив, що фіскальна служба Черкаської області забезпечує стабільне надходження податків до бюджетів і позитивну динаміку надходжень. Рівня 2015 року цьогорічні надходження перевищують щомісяця, незважаючи на перехід з початку року великих платників на облік до центрального офісу великих платників податків.

На сьогодні зібрано третій мільярд гривень податків до державного бюджету.

«Стабільне зростання надходжень до бюджетів за рахунок добровільної сплати податків і зборів та динамічний розивток бізнесу в регіоні є підтвердженням ефективності нашої роботи», – заявив начальник головного управління фіскальної служби.

Бізнес в Черкаській області розвивається і сьогодні на обліку в ДФС перебуває 28048 платників – юридичних осіб, 52 668 фізичних осіб-підприємців та 89 434 платників єдиного внеску. Цього року зареєструвались і розпочали свою діяльність 6 тисяч підприємців та дві тисячі юридичних осіб, а припинені лише п’ять тисяч, 4600 з яких ФОП. Тоді як у 2015 році зареєтрувались 6,3 тисячі суб’єктів господарювання та припинено 6,6 тисяч.

Понад 32 тисячі підприємців – фізичних осіб застосовує на сьогодні спрощену систему оподаткування – на 2 тисячі більше від минулого року. Спрощенці – юридичні і фізичні особи сплатили майже 600 млн.грн. єдиного податку, в 1,6 раза більше ніж минулого року.

Ще один показник якості роботи служби – значне зростання надходжень основного джерела доходів місцевих бюджетів – податку на доходи фізичних осіб. Сьогодні це податок номер один за обсягом надходжень. У доходах зведеного бюджету його частка становить 40 відс. – удвічі більше, ніж частка ПДВ (20%). На сьогодні надійшло 2,6 млрд.грн. податку на доходи фізичних осіб – у 1,5 раза або на 866 млн.грн. більше, ніж минулого року на цю дату.

Це результат в першу чергу легалізації зарплат, адже номінальна зарплата на Черкащині зростає щомісяця і зросла з початку року майже на 25 відс.

Керівник ГУ ДФС Черкащини подякував платникам Черкаської області за відповідальне ставлення до сплати податків і вклад у розвиток економіки регіону і країни. Він наголосив, що створення комфортних умов для розвитку бізнесу залишається пріоритетом фіскальної служби і закликав брати активну участь у щомісячних зустрічах, які проводяться на виконання Прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана, а також використовувати унікальний он-лайн сервіс головного управління ДФС програму безкоштовних «Допомога платнику». Детальна інформація по проекту розміщена на сайті ДФС у Черкаській області ck.sfs.gov.ua, адреса для фідбеку та надсилання питань help_payer@ukr.net

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...