Актуальні роз’яснення для платників і колег на тему надання податкових консультацій у 2017 році, проведення перевірок, оскарження рішень та погашення податкового боргу надав начальник юридичного управління Головного управління ДФС у Черкаській області Сергій Гришко.

З 1 квітня – нові вимоги до звернень платників на отримання індивідуальної податкової консультації. Якщо звернення не відповідатиме встановленим вимогам, податкова консультація не надаватиметься, а звернення буде розглянуто у відповідності до Закону України «Про звернення громадян».

Державна фіскальна служба України має право прийняти рішення про відмову в реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних у порядку, визначеному Міністерством фінансів України. Оскарження таких рішень та порядок розгляду скарг мають особливості.

З 1 січня діє ряд новацій з погашення податкового боргу платника. Зокрема врегульовано питання щодо застосування адміністративного арешту майна, якщо платник відмовляється від проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, коштів. До 1 січня вказана обставина була прописана лише в Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013 №568.

Тепер контролюючі органи проводитимуть документальні позапланові перевірки з підстав отримання судового рішення суду (слідчого судді) – до цього року їх проведення було заборонено. Є зміни до проведення документальної позапланової невиїзної перевірки; складання акту про відмову платника у допуску до проведення перевірки; розгляду заперечень до акту тощо.

Докладно про це дивіться у спеціальному відео огляді на каналі Головного управління ДФС у Черкаській області «Допомога платнику» в YouTube:

Тези: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/281240.html

Додаткові питання ставте у коментарях до відео або на адресу help_payer@ukr.net

Наступного тижня, за пропозиціями платників, будуть озвучені відповіді на запитання щодо справляння єдиного внеску, які надійшли та продовжують надходити на адресу проекту і які є найчастіше запитуваними у центрах обслуговування платників Черкаської області. Чекаємо питань на адресу help_payer@ukr.net

Попередні тематичні відео «Відповіді на ваші запитання: ЄСВ», записані у жовтні та у грудні минулого року, набрали 10,5 тисяч переглядів.

Дякуємо усім учасникам проекту «Допомога платнику». Ми працюємо для вас!

Головне управління ДФС у Черкаській області
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...