Про нововведення з податку на додану вартість розповів у черговому відео огляді податкових змін – 2017 перший заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Микола Гріднєв.

Новації викладено по трьох блоках: адміністративні зміни; зміни щодо основних елементів податку та зміни щодо податкових накладних.

Так, реєстрація податкових накладних можлива протягом 365 днів з дня їх складення. Змінені штрафні санкції за порушення строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування від 61 до 365 днів – 40% суми ПДВ зазначеної у такій податковій накладній/розрахунку та за не зареєстровані податкові накладні понад 365 днів – 50 % суми податку.

До 31 грудня 2017 року не застосовуються штрафні санкції за помилки, допущені при зазначені у податковій накладній коду товару за УКТ ЗЕД і/або коду згідно ДКПП.

Не застосовуються штрафні санкції за заниження сільськогосподарськими підприємствами – платниками спецрежиму податкового зобов’язання з податку на додану вартість або завищення бюджетного відшкодування, які виникли внаслідок порушення порядку розподілу податкового кредиту за період з 1 січня 2016 по 1 січня 2017 року.

Подовжено до 1 січня 2019 року використання касового методу для постачальників електроенергії, вугілля та послуг з водопостачання.

З 1 липня для платника – покупця складена і зареєстрована податкова накладна та/або розрахунок коригування до неї, будуть достатньою підставою для нарахування податкового кредиту, без будь-якого іншого додаткового підтвердження.

З 1 липня запрацює система ризиків щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування та буде можливим зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Період з 1 квітня до 1 липня є перехідним періодом, під час якого вказана система працюватиме у тестовому режимі.

Докладно про це та інші новації з ПДВ дивіться тут:

Презентація: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/281664.html

Додаткові питання ставте у коментарях до відео або на адресу help_payer@ukr.net

19 січня запланований відео запис відео консультації «Відповіді на ваші запитання: ЄСВ». Питання для висвітлення можна направляти на адресу help_payer@ukr.net Також готуються відео огляди з висвітлення нововведень щодо справляння податку на майно і єдиного податку для юридичних осіб та заповнення декларації підприємцями на загальній системі.

Дякуємо усім учасникам проекту «Допомога платнику». Ми працюємо для вас!

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...