За 1 квартал від платників Черкаської області до бюджетів усіх рівнів надійшло 2123 млн. гривень податків і зборів. Показник відповідного періоду минулого року збільшений на 820 млн.грн. У тому числі до державного бюджету зібрано 1015 млн. грн., до місцевих – 1108 млн.грн. Також сплачено 791 млн.грн. єдиного внеску. Про податки, які формують бюджет і про основні показники роботи фіскальної служби області поінформував начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

«До держбюджету забезпечено податків на 472 млн. грн. (у 2 рази) більше січня – березня 2016 року. До місцевих бюджетів – на 348 млн. грн. (у 1,5 раза) більше, ніж за три місяці торік», – зазначив начальник головного управління ДФС у Черкаської області.

Він відмітив, що фіскальна служба області забезпечує стабільне надходження податків до бюджетів і позитивну динаміку надходжень.

Так, за січень – березень п.р. забезпечено надходження 781 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 195,2 млн.грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України, а 585,6 млн.грн. – до місцевих бюджетів. Податок на доходи фізичних осіб залишається першим за обсягом надходжень. У доходах зведеного бюджету його частка з початку року склала 37 відс., у доходах місцевих – 53 відс., державного – 19 відсотків.

За три місяці зібрано 563 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Цьогорічний збір ПДВ у понад 2,5 раза або на 341 млн.грн. більший за відповідний показник минулого року. Частка ПДВ у доходах зведеного бюджету склала 27%, державного – 56 відсотків.

9,3 відсотки становить частка єдиного податку у доходах зведеного та 17 відс – у доходах місцевих бюджетів. Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 194 млн.грн. єдиного податку – на 76 млн.грн. або у 1,6 раза більше, ніж за три місяці минулого року. Земельний податок та орендна плата (16 відс. у доходах місцевих бюджетів) перерахована в сумі 178,4 млн.грн. – більше на 27 млн.грн. (у 1,2 раза). Також місцеві бюджети отримали 50,2 млн.грн. акцизного податку з роздрібу (5% у доходах місцевих бюджетів).

5 відсотків становить частка податку на прибуток у доходах зведеного та 11 відс – у доходах державного бюджету. За три місяці надійшло 107,5 млн.грн. податку на прибуток підприємств – на 20 млн.грн. більше (у 1,23 раза). Також державний бюджет отримав 61,2 млн.грн. військового збору – на 18 млн.грн. або у 1,42 раза більше. Частка збору у доходах державного бюджету становить 6 відсотків.

Керівник фіскальної служби області подякував платникам за сумлінне ставлення до сплати податків.

Він нагадав, що триває четвертий місяць деклараційної кампанії і закликав осіб, які зобов’язані до 3 травня включно задекларувати доходи за 2016 рік, не відкладати до останнього дня виконання свого конституційного обов’язку.

Детальну інформацію про декларування доходів та практичну допомогу при складенні декларацій можна отримати у центрах обслуговування платників. Також для декларантів майже щодня виходять роз’яснення, коментарі та роздаткові матеріали ГУ ДФС у Черкаській області і працює електронна скринька для онлайн спілкування help_payer@ukr.net

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...