За повідомленням управління обслуговування платників ГУ ДФС у Черкаській області кількість зареєстрованих платників податку на додану вартість на 1 травня 2017 року становила 6065. Для порівняння: на 1 травня 2016 року платниками ПДВ були зареєстровані 5683 особи.

За січень – квітень ц.р., як повідомили в управлінні податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Черкаській області 90 платників Черкаської області отримали бюджетне відшкодування податку на додану вартість грошовими коштами на загальну суму 158,2 млн.грн. За січень – квітень 2016 року сума бюджетного відшкодування склала 190,2 млн.грн. 77 платникам.

Збір податку на додану вартість за січень-квітень ц.р. в Черкаській області порівняно з відповідним періодом 2016 року збільшився на 356 млн.грн. або удвічі і склав 694,8 млн. гривень.

Як поінформували в юридичному управлінні ГУ ДФС у Черкаській області цього року на розгляді в судах знаходяться 3 справи за позовами платників про стягнення бюджетної заборгованості з ПДВ на суму 2,8 млн.грн. – провадження по всіх справах порушені у минулих роках.

Загалом у січні – квітні п.р. на користь фіскальної служби області у судах вирішено 88 справ на суму 50,1 млн. гривень. За результатами проведеної позовної роботи до бюджетів усіх рівнів надійшло 8,4 млн.грн., в тому числі внаслідок стягнення в судовому порядку податкового боргу – 4,5 млн.грн. та 3,3 млн. грн. від процедури банкрутства.

За чотири звітні місяці поточного року від платників надійшло 25 первинних скарг з оскарженням 30 повідомлень-рішень. Розглянуто 75 скарг на суму 23,5 млн.грн. Скасовано 11 рішень на 22,3 тис.грн.

Нагадуємо, що з 1 січня 2017 року державні податкові інспекції Головного правління ДФС у Черкаській області виконують виключно функції сервісного обслуговування платників податків (стаття 193 Податкового кодексу України).

Виключно на обласному рівні проводиться контрольно-перевірочна робота, виносяться повідомлення – рішення, здійснюються заходи з погашення податкового боргу. Всі розпорядчі документи (зокрема направлення на перевірку платників податків і зборів) видаються Головним управлінням ДФС в області.

Застерігаємо платників від виконання незаконних вимог шахраїв, які звертаються від імені керівників державних податкових інспекцій, відділень та керівництва головного управління ДФС в області! Ніхто не може телефонувати з незаконними вимогами від імені посадових осіб Державної фіскальної служби України і вимагателі не мають жодного відношення до служби.

Спеціально з метою оперативної комунікації з платниками працює гаряча лінія ГУ ДФС у Черкаській області за номером 33-91-34 (0472).

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій управління організації роботи

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...