Чергове актуальне відео від Головного управління ДФС у Черкаській області.

Як підприємству уточнити зобов’язання з податку на нерухоме майно у разі прийняття місцевою радою нового рішення щодо ставок та пільг? До якого контролюючого органу звертатись громадянину – власнику декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах? Яка виникає відповідальність за несвоєчасну сплату земельного податку, якщо податкове повідомлення-рішення не було вручено особі – платнику? З якого часу ОСББ, яким передано на баланс житлові будинки, повинні сплачувати земельний податок, якщо правовстановлюючі документи на земельну ділянку не оформлені?

Начальник відділу адміністрування місцевих податків і зборів, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Ганна Балабан надала відповіді на ці та інші питання та висвітлила чинний порядок справляння транспортного податку.

Також у відео – важливі нагадування від Ганни Балабан та огляд найважливіших податкових подій квітня – травня – червня.

Зокрема, йдеться про наближення граничного терміну приведення неприбутковими організаціями установчих документів у відповідність із нормами Податкового кодексу. Наголошено на дотриманні порядку ведення касових операцій та порядку ведення обліку товарів у продажу. Вказано про оприлюднення річного плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків.

Посилання на відео:

Завантаження презентації, тез, відповідей на запитань за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/298782.html

Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Днями запланований запис консультації щодо справляння ПДФО та ЄСВ, тематичного вебінару для підприємців та огляду нової декларації акцизного податку. Чекаємо питань за адресою help_payer@ukr.net

Огляд найважливіших податкових подій квітня – травня – червня від Ганни Балабан

1 квітня 2017 року набрали чинності пункт 22 та підпункти 4 і 5 пункту 94 розділу I Закону України від 20 грудня 2016 року № 1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». Коротко: з 1 квітня до 1 липня 2017 року діє перехідний період щодо зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних, а також запрацював новий порядок надання податкових консультацій.

15 квітня набрав чинності Закон України від 23 березня 2017 року №1989 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення деяких положень та усунення суперечностей, що виникли при прийнятті Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». Закон №1989 варто вивчити платникам, які мають майно на тимчасово окупованій території та які провадили господарську діяльність на тимчасово окупованій території. Норми закону застосовується до податкових періодів, починаючи з 1 січня 2017 року.

5 травня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.03.2017 № 369 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578» Коротко: оновлено форми податкової декларації платника єдиного податку – ФОП, третьої групи - юридичної особи та четвертої групи.

7 травня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 10.11.2016 № 943 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року № 49». Державна реєстрація цього документу 1 березня 2017 року.

Про що йде мова: визнано такою, що втратила чинність звітність за формами №№1-РА та 1-РТ. Також тепер можна подавати (і це дуже важливо для платників) уточнюючі звіти за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ

8 травня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року № 231 «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій». Підприємці – платники єдиного податку 1, 2 та 3 груп, які продають технічно складні побутові товари, визначені переліком, затвердженим цією постановою, зобов’язані застосовувати зареєстровані належним чином реєстратори розрахункових операцій.

12 травня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.03.2017 №368 «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість». Внесено зміни у зв’язку із скасуванням спецрежиму з ПДВ з 1 січня ц.р.

16 травня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 30.03.2017 №399 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 10 березня 2016 року № 344». Важливо для платників, які здійснюють контрольовані операції

20 травня набрала чинності постанова Кабінету міністрів України від 26.04.2017 №341 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних». Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних приведено у відповідність до положень Закону №1797.

6 червня набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 24.04.2017 №451 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку».

Підписуйтеся на канал проекту «Допомога платнику» і оперативно отримуйте актуальну інформацію і роз’яснення з оподаткування: https://www.youtube.com/channel/UCKJFJnNkoRLlDwMm0nUi8Nw

Ми працюємо для вас!
Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій управління організації роботи

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...