31 серпня 2017 року перший заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області Микола Гріднєв вдруге у форматі скайп – зв’язку зустрівся з платниками податку на додану вартість з обговорення проблемних питань, які виникають у них під час зупинення реєстрації податкових накладних.

Цього разу на зв’язку були платники м.Золотоноші та району, Черкаського, Чорнобаївського районів та повторно м.Умані і району.

Як і минулого разу, кожен учасник мав можливість обговорити свою ситуацію з Головою робочої групи ДФС в області, дізнатись, що насправді не так з реєстрацією їхніх податкових накладних в ЄРПН та поспілкуватися й обмінятись досвідом із своїми колегами з інших районів.

Також учасники заходу отримали роздаткові матеріали «Алгоритм дій платника при зупиненні реєстрації податкових накладних».

Висновки і рекомендації:

1) Більшість з платників, яким відмовлено у реєстрації ПН/РК допустили технічні помилки при підготовці та надсиланні електронного пакету документів. Що слід пам’ятати: форма Повідомлення J(F)1312601; Повідомлення формується по кожній окремо податковій накладній/розрахунку коригування, реєстрацію якої зупинено; додатки додаються по кожній податковій накладній; форма додатків J(F)1360101; формат додатків PDF; розмір – не повинен перевищувати 2 мГб.

2) Мають місце і помилки в реквізитах ПН/РК в Повідомленні. Що треба зробити для упередження технічної відмови у відновленні реєстрації: в Повідомленні слід правильно вказати реквізити зупиненої ПН/РК (дата, номер).

3) Є чимало випадків, коли приєднані документи не дають змогу ідентифікувати та підтвердити операцію. При формуванні пакету документів – додатків до Повідомлення першочергову увагу слід приділити тим документам, які посвідчують факт операції (постачання товарів/послуг, зберігання й транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи, інвентаризаційні описи, акти приймання-передавання товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм та галузевої специфіки, документи підтвердження відповідності продукції тощо. Що треба знати: Вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних

4) Дублювання реєстрації ПН/РК (формування повторних податкових накладних з іншим номером і датою) – хибний крок і не вирішує проблеми.

Все перелічене (помилки, недбалість та неправильні дії) тільки віддаляють платника від позитивного результату розгляну направлених документів Комісією Державної фіскальної служби України.

Платникові, у разі зупинення реєстрації ПН/РК, слід ретельно опрацювати нормативно-правову базу за темою і діяти, як це передбачено за такими документами.

Водночас, як свідчить практика, платники не досить обізнані щодо нормативно-правової бази. Що зокрема треба знати: накази Міністерства фінансів України №566 (про Комісію Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації): http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0752-17 та №567 Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та Вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних

постанова Кабінету Міністрів України №485 (подання та розгляд скарг на рішення Комісії Державної фіскальної служби про відмову у реєстрації ПН/РК): http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/485-2017-%D0%BF

Дізнавайтесь більше! Відео зі скайп – конференції: https://www.facebook.com/sfs.cherkasy/videos/930655393755010/ Відео «Алгоритм дій платника при зупиненні реєстрації податкових накладних»:

детальний коментар «Які дії платника у разі зупинення реєстрації ПН / РК»:

https://www.facebook.com/sfs.cherkasy/posts/910650455755504:0

Відео коментар щодо застосування штрафів за несвоєчасну реєстрацію червневих ПН/РК:

Також нагадуємо, що спеціально і виключно для платників податку на додану вартість Черкащини працює сервіс Головного управління ДФС у Черкаській області – приймання електронних копій первинних документів та бухгалтерської довідки просто на електронну скриньку головного управління ck.zmi@sfs.gov.ua

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій управління організації роботи

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...