1 серпня набрала чинності Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Вона складається з 19 глав, 21 додатка і двох тарифних планів для України та Канади.

Черкаська митниця ДФС поінформувала про порядок здійснення громадянами преференційної торгівлі товарами, походженням з Канади та Про застосування статті 24 Протоколу І Угоди про асоціацію.

Так, відповідно до Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою від 11 липня 2016 року, ратифікованої Законом України від 14 березня 2017 року №1917-V-ІІІ «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою» преференційна торгівля товарами між Україною та Канадою з 1.08.2017 здійснюється як підприємствами, так і громадянами.

Пунктом 1 статті 1.6 «Визначення термінів загального застосування» частини В «Загальні положення та визначення» Угоди наведені терміни:

«громадянин» означає фізичну особу, яка є громадянином Сторони відповідно до її законодавства;

«підприємство» означає юридичну особу, що створена або організована відповідно до чинного законодавства, прибуткову або неприбуткову, будь-якої форми власності, приватну або державну, у тому числі корпорацію, траст, партнерство, одноосібне підприємство, спільне підприємство або інше об’єднання».

Необхідною умовою для застосування преференційних та знижених ставок ввізного мита до товарів є підтвердження походження товарів з Канади.

Згідно зі статтею 3.15 Частини С «Процедури визначення походження» Глави 3 Угоди «товари, що походять з України, при ввезеннів Канаду та товари, що походять з Канади, при ввезенні в Україну користуються перевагами преференційного тарифного режиму в рамках Угоди на підставі «декларації про походження», зробленій на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару, який походить з відповідної Сторони, з достатньою для його ідентифікації деталізацією, завірений відповідно.

Угодою встановлено три мовні версії (українська, англійська та французька) тексту декларації про походження, наведені у Додатку 3-В до Угоди.

Декларація про походження є дійсною протягом 12 місяців, якщо Сторонами не передбачено інше.

Пунктом 1 статті 3.18 «Зобов’язання щодо імпорту» Частини С «Процедури визначення походження» зобов’язано імпортерів кожної Сторони:

а) надавати для підтвердження режиму вільної торгівлі митному органу декларації про походження товару відповідно до вимог Угоди;

b) на вимогу митного органу надавати переклад декларації про походження;

с) на вимогу митного органу надавати документи, що підтверджують відповідність товару умовам, необхідним для застосування режиму вільної торгівлі, передбачених Угодою.

Про застосування статті 24 Протоколу І Угоди про асоціацію

Відповідно до статті 24 Протоколу І «Щодо визначення концепції «Товарів, що походять з певної країни і методів адміністративного співробітництва» Угоди про асоціацію від 27 червня 2014 року, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 року №1678-ІІІ «Про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» строк дії сертифіката з перевезення товару EUR.1 та декларації - інвойс складає чотири місяці з дати їх видачі у країні експорту, при цьому в межах зазначеного періоду вони мають бути надані митним органам країни імпорту.

Також, до товарів може бути застосовано преференційний режим чи відновлено режим вільної торгівлі в рамках Угоди відповідно до вимог статті 24 Протоколу І шляхом подання органу доходів і зборів (митниці) ДФС оригіналу сертифіката з перевезення товару EUR.1 або декларації - інвойс, які були дійсні на момент їх:

  • митного оформлення, в митний режим імпорту, але не застосовані; або
  • поміщення в інший митний режим, який передбачає їх перебування під митним контролем; або
  • тимчасового зберігання під митним контролем до поміщення у митний режим.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій управління організації роботи

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...