Лише до 8 грудня 2017 року включно платники спецрежиму, які допустили помилки при реєстрації ПН/РК, що вплинули на результат обчислення в СЕА ПДВ реєстраційного ліміту та значення показника ∑перевищ, можуть подати ДФС розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної у вигляді Повідомлення-РК.

Детальний механізм надання платниками відповідної інформації викладений у листі Державної фіскальної служби України від 28.11.2017 №32659/7/99-99-15-03-02-17 «Про помилки при визначенні ознаки у номері податкової накладної».

З оглядом помилок, які допустили платники спецрежиму при реєстрації ПН/РК, що вплинули на результат обчислення реєстраційного ліміту та значення показника ∑перевищ порядком виправлення помилок на конкретних прикладах та з рекомендаціями виступила заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області Ольга Познякова.

Головне:

1) Повідомлення-РК складається за чинною на сьогодні формою Додатка 2 до податкової накладної – Розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.

2) Повідомлення-РК може бути складене виключно до податкових накладних:

  • дата складання яких припадає на період з 01.07.2015 по 31.12.2016;
  • дата реєстрації яких в ЄРПН – не пізніше 15.01.2017;
  • сума податку, зазначена в яких відображена у розділі І «Податкові зобов’язання» податкових декларацій, які були подані в межах спецрежиму (декларації за формою 0121-0123 та 0130) або за якими здійснювалися розрахунки з бюджетом (декларація за формою 0110);
  • сума податку, зазначена в яких, відображена у розділі І «Податкові зобов’язання» Додатка 5 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)»;
  • які були включені до складу податкових зобов’язань того звітного періоду, на який припадає дата їх складання (незалежно від дати реєстрації таких податкових накладних в ЄРПН).

Інформація від ДФС щодо прийняття Повідомлень-РК буде надана платникам після 8 грудня 2017 року, за результатами їх опрацювання щодо відповідності поданим раніше ПН/РК та податковій звітності.

Інформація надійде у вигляді квитанції з інформацією про прийняття Повідомлення-РК або про відмову в його прийнятті із зазначенням причин відмови.

Завантаження презентації за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/318323.html

Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Завантажити відповідний лист №32659/7/99-99-15-03-02-17: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/72598.html

Підписатися на канал проекту «Допомога платнику» можна тут: https://www.youtube.com/channel/UCKJFJnNkoRLlDwMm0nUi8Nw

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій управління організації роботи

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...