За повідомленням управління обслуговування платників ГУ ДФС у Черкаській області за 8 місяців п.р. кількість новозареєстрованих суб’єктів господарської діяльності регіону склала 5437, у т.ч. 957 юридичних осіб та 4480 фізичних осіб – підприємців. За січень – серпень 2017 року зареєструвалися 6564 платників (у т.ч. 5525 ФОП).

Водночас на 1 вересня 2018 року припинено 3889 суб’єктів господарської діяльності: 290 юридичних осіб та 3599 – ФОП. У січні – серпні 2017 року було припинено 7729 платників: 464 юридичні особи та 7265 фізичних осіб - підприємців.

Станом на 1 вересня в Черкаській області на податковому обліку в органах ДФС перебувала 29699 юридичних осіб та 49210 фізичні особи – підприємці. Торік на цю дату обліковувалось 28694 юридичних осіб та 48459 ФОП.

Кількість зареєстрованих на 01.09.2018 платників у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків Черкаської області 1252001. На 1 вересня 2017 року в реєстрі перебувало 1245483 особи. Реєстраційний номер облікової картки одержало у січні – серпні 20556 громадян України та 549 іноземців (у січні – серпні 2017 відповідно 12954 та 669). За 2018 рік внесено 31563 зміни до реєстраційних даних (у січні – серпні 2017 – 27633).

Як поінформували в юридичному управлінні ГУ ДФС у Черкаській області з початку року на користь ДФС в судах вирішено 203 справи на 76 млн.грн. За результатами проведеної позовної роботи до бюджетів надійшло 32,7 млн.грн., у т.ч. 16,7 млн.грн. – внаслідок стягнення податкового боргу в судовому порядку та 11,7 млн.грн. від процедури банкрутства.

Серед порушень, встановлених фактичними перевірками дотримання законодавства щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів: продаж фальсифікованих алкогольних напоїв у т.зв. «баклажках»; продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка; безліцензійна діяльність; торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні та тютюновими виробами – вищими від максимальних. За результатами перевірок застосовані штрафи на суму 2 млн.грн. Анульовано 360 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 273 – тютюновими виробами. 5 ліцензій анульовано за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

З початку року заходами ГУ ДФС у Черкаській області вилучено з незаконного обігу 973,5 дал. лікеро-горілчаних виробів, 3321 дал. спирту, 6924 пачок тютюнових виробів та 688,02 тонн нафтопродуктів.

Оголошення, нагадування та найближчі «гарячі» дати для платників

1) Сьогодні, 10 вересня – останній день сплати податків, зборів, платежів на рахунки зі старими реквізитами. Завтра, 11 вересня 2018 року рахунки зі старими реквізитами будуть закриті, а кошти, які сплачуватимуться платниками податків на такі рахунки не будуть зараховуватися до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

У зв’язку з цим платникам при заповненні розрахункових документів на сплату податків, зборів та платежів до державного та місцевих бюджетів необхідно зазначати реквізити рахунків, відкритих з 2 липня 2018 року на балансі центрального апарату Казначейства (b)

Інформація про реквізити чинних бюджетних рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів для платників Черкаської області розміщена:

Інформація про рахунки в розрізі областей – розміщена на веб-порталі ДФС у рубриці «Бюджетні рахунки» http://sts.gov.ua/byudjetni-rahunki та на веб-сторінках органів Державної казначейської служби України.

Нагадаємо, перехідний період функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів триває з 2 липня по 10 вересня п.р. Протягом перехідного періоду старі рахунки залишаються активними. Рахунки з ЄСВ не змінилися

2) 14 вересня, п’ятниця – останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з ІV кварталу та розрахунку доходу за попередній календарний рік, або заяви про зміну ставки єдиного податку. Кого це стосується:

  • - платників (крім новостворених), які самостійно обрали спрощену систему і відповідають вимогам глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України;
  • - платників утворених в результаті реорганізації, і які мають борги, що виникли до реорганізації;
  • - платників першої – третьої груп, які обрали іншу групу;
  • - платників ПДВ у разі обрання спрощеної системи і ставки 3%;
  • - платників єдиного податку третьої групи, у разі анулювання у поточному кварталі реєстрації платника ПДВ і обрання ставки єдиного податку у розмірі 5% (або відмови від застосування спрощеної системи оподаткування).

3) 20 вересня, четвер – останній день подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з ІV кварталу. Весь податковий календар на вересень п.р. можна прочитати на сайті «Вісник. Офіційно про податки»: goo.gl/1QhRfx

4) по строку 20 вересня страхувальники вперше (за серпень п.р.) подають за новою формою Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (форма № Д4 (місячна)) Форма: goo.gl/nnxSkP та Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.05.2018 №511: goo.gl/BEmiVc

5) 20 вересня платників Черкаської області запрошують на Національний податковий форум у м.Київ. Тема: «Трансфертне ціноутворення. Прибуток. ПДВ». Місце проведення: Конгрес-хол ДФС України, Львівська площа, 8. Початок семінару – о 9-30 год., початок реєстрації 8-30 год. Детальніше про це: http://event.visnuk.com.ua/kyiv/

6) Ставки місцевих податків і зборів на 2019 рік можна завантажити на веб-порталі ДФС у рубриці «Податки, збори, платежі»: http://sfs.gov.ua/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/

7) Податковий календар на вересень 2018 року: http://www.visnuk.com.ua/uk/event?show=currentmonth

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...