Нагадування страхувальникам головного управління ДФС у Черкаській області

1. Відео коментарі щодо оновленого Звіту з єдиного внеску та відповіді на конкретні запитання страхувальників:

- відео заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександра Супряги:

 його відповіді на запитання платників ЄСВ: goo.gl/XZRzF9

- відео начальника управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Наталії Бойко:

відповіді на запитання: goo.gl/c1QgCW

2. Платникам, які 13 вересня отримали негативну квитанцію №2 по звіту з ЄСВ потрібно перездати звіт!

Державна фіскальна служба України повідомила http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/351102.html що у зв’язку з технічним збоєм звіти з єдиного внеску, по яким сформовано негативну квитанцію №2 13.09.2018 з 9.30 по 16.55, потребують додаткової обробки. Просимо платників повторно надати такі звіти для коректної обробки. Просимо вибачення за тимчасові незручності.

3. Оновлена звітність з єдиного внеску подається вперше по строку:

Додаток 4 «Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» за серпень п.р. – 20 вересня 2018 року

Додаток 5 «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до Наказу №435:

  • фізичними особами – підприємцями за 2018 рік по строку 9 лютого 2019 року;
  • членами фермерського господарства та особами, які провадять незалежну професійну діяльність за 2018 рік – до 1 травня 2019 року.

4. Завантажити нову форму можна за посиланням:

goo.gl/nnxSkP та Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджений наказом Міністерства фінансів України від 15.05.2018 №511: goo.gl/BEmiVc

Наостанок відповіді на сім запитань страхувальників стосовно серпневого звіту

1. Чи потрібно подавати таб.5, якщо новоприйнятих працівників у серпні не було?

Відповідь: У разі якщо за даними страхувальника протягом звітного періоду не було зафіксовано фактів укладання та розірвання трудових угод або цивільно-правових договорів, зміни посади, термінів проходження військової служби або надання відповідної відпустки, таблиця 5 додатку 4 до Порядку не формується та не надається.

2. Як бути із професіями, яких немає в переліку класифікатора професій?

Відповідь: Посади в трудовій книжці повинні бути приведені у відповідність до класифікатору професій.

3. Протягом місяця перевожу найманого працівника на іншу роботу, яким чином це відображати в звіті?

Відповідь: Зміна посади працівника відображається в таблиці 5 додатку 4 двома рядками. Зазначаються дані особи та припинення трудових відносин на першій посаді та дані особи та початок трудових відносин на другій посаді.

4. Чи потрібно подавати таблицю 5 звіту по ЄСВ на вже працюючих працівників, щоб відобразити їх професії?

Відповідь: У разі якщо за даними страхувальника протягом звітного періоду не було зафіксовано фактів укладання та розірвання трудових угод або цивільно-правових договорів, зміни посади, термінів проходження військової служби або надання відповідної відпустки, таблиця 5 додатку 4 до Порядку не формується та не надається.

5. Якщо особа протягом місяцю змінила посаду в тій же організації, як її відображати в таблиці 5?

Відповідь: В разі зміни посади застрахованою особою в таблиці 5 додатку 4 заповнюється дві строки по цій особі, одна містить дані про завершення роботи на першій посаді, а інша про початок роботи на другій посаді

6. Якщо ФОП, яка є пенсіонером помилково подав «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (форма дод. 5 річна) з повною сумою нарахувань за рік. Яким чином можливо скасувати (уточнити звіт або зняти нарахування)?

Відповідь: Суми самостійного визначення бази нарахування єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, і є пенсіонерами за віком або особами з інвалідністю, підлягають сплаті на загальних підставах та не підлягають скасуванню.
У разі несвоєчасної сплати самостійно визначеного зобов’язання такі особи несуть відповідальність відповідно до ст. 25 Закону №2464.

7. Як внести зміни до поданого раніше звіту, якщо встановлено помилку?

Відповідь: Виправлення помилок у звіті щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що стосуються грошових показників, страхувальник може здійснити у звітному місяці із застосуванням кодів типу нарахувань, передбачених п. 9 розд. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 із змінами і доповненнями. У разі виявлення страхувальником у Звіті після закінчення строку подання такого Звіту помилки в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, подаються скасовуючі документи, тобто страхувальник повинен сформувати та подати Звіт за попередній період, який містить перелік таблиць Звіту, відповідну таблицю із зазначенням типу форми «скасовуюча» з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю із зазначенням типу форми «початкова» із зазначеними правильними відомостями на на одну або декількох застрахованих осіб, при цьому таблиця 6 додатка 4 до Порядку має містити дані щодо кожної застрахованої особи окремо.

Повністю запитання – відповіді можна прочитати тут: goo.gl/XZRzF9 (ПФУ) і тут goo.gl/c1QgCW (ДФС).

Підписатися на канал «Допомога платнику» і отримувати сповіщення про новації: goo.gl/HGxLRX

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...