За півроку профільним підрозділом управління аудиту головного управління ДФС у Черкаській області проведено 239 перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання порядку регулювання обігу готівки, наявності ліцензій, свідоцтв, дозвільних документів, оформлення трудових відносин з працівниками, зокрема дотримання норм Податкового кодексу України, Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Кількість проведених цьогоріч перевірок на 66 більша за відповідний показник минулого року. За результатами перевірок застосовано фінансових санкцій на загальну суму 23732,2 тис.грн.

Особлива увага – суб’єктам господарювання, які мають ризики. В Черкаській області це 687 господарських об’єктів: магазини, кафе, бари, ресторани, ін., де реалізовуються алкогольні напої та тютюнові вироби, проте за звітами їхній середньомісячний виторг менший за 5 тис.грн.

Основні порушення: торгівля без ліцензії та продаж необлікованих підакцизних товарів.

З метою упередження порушень законодавства наголошуємо підприємцям – платникам єдиного податку на обов’язок щодо застосування РРО при продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, і (для другої – четвертої груп) які перевищили у календарному році обсяг доходу понад 1 млн.грн.

Завантажити листівку «Застосування РРО ФОП – платниками єдиного податку»: https://is.gd/Ugqovl

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...