Платникам варто готуватися до правильної сплати з 1 жовтня податків, зборів, платежів – на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN. Також нагадуємо, що банки до 31 жовтня самостійно здійснюють зміну рахунків платників відповідно до вимог стандарту IBAN і повідомляють про це зокрема ДПС. А платники єдиного внеску перераховуватимуть ЄСВ на рахунки відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN з 1 листопада. Детально про це – у коментарі головного управління ДПС у Черкаській області.

Від 5 серпня оновлюються банківські рахунки

Нагадаємо, від 5 серпня, з набранням чинності Постановою Правління НБУ від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні»: https://is.gd/Xg6YhV , банки зобов’язані з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року самостійно здійснювати зміну (не за ініціативою клієнта) діючих рахунків клієнтів відповідно до вимог стандарту IBAN із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку - не більше 14 символів (п.3) та повідомляти контролюючі органи про нові рахунки клієнтів - платників податків, відкриті з 5 серпня за стандартом IBAN; з 5 серпня до 31 жовтня про змінені рахунки платників за стандартом IBAN та про закриття рахунків платників податків (п.4).

Оновлені електронні форми документів для повідомлень розміщено на офіційному вебпорталі ДПС у розділі: «Електронна звітність > Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків > Форми електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків»

Від 1 жовтня – нові рахунки для сплати податків і зборів

Державна казначейська служба України на виконання пункту З Постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунка (ІВАN) в Україні» здійснила заміну діючих рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів відповідно до вимог стандарту IВАN (29 літерно-цифрових символів) із збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку - не більше 14 цифрових символів.

Перехід на міжнародні номери рахунків при обслуговуванні бюджетів за доходами буде здійснено Казначейством з 1 жовтня 2019 року.

Платникам варто готуватися до правильної сплати з 1 жовтня податків, зборів, платежів – на бюджетні рахунки, відкриті відповідно до вимог стандарту ІВАN.

Реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів можна завантажити з порталу ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»): http://www.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ з субсайту територіальних органів ДПС у Черкаській області: https://is.gd/rcdFJM та переглянути у центрах обслуговування платників.

Реквізити рахунків розміщені на порталі Державної казначейської служби України: https://is.gd/BbfQaw

Від 1 листопада – нові рахунки для сплати ЄСВ

Державна казначейська служба України звернула увагу платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що починаючи з 1 листопада ЄСВ потрібно буде сплачувати на рахунки відкриті в Казначействі (код банку - 899998) за стандартом ІВАN. Посилання на повідомлення: https://is.gd/bNcZJB

Реквізити нових рахунків з ЄСВ будуть викладені на порталі ДПС (розділ «Бюджетні рахунки»), субсайті територіальних органів ДПС у Черкаській області та розміщені у центрах обслуговування платників.

Головне управління ДПС у Черкаській області готує для зручності платників коментар (з прикладами), як правильно і без помилок перераховувати з наступного місяця податки, збори, платежі та з 1 листопада – ЄСВ.

Головне управління ДПС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...