У зв’язку з численними зверненнями роботодавців (страхувальників) ГУ ДФС у Черкаській області нагадує, що перший звіт про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2016 рік потрібно подавати за формою згідно з додатком 4 до Порядку №435, що діяла з 1 травня 2015 року, із заповненням всіх обов'язкових реквізитів. За цією ж формою подається звіт і за попередні звітні періоди до 2016 року (несвоєчасно подані). Таке роз’яснення містить лист Державної фіскальної служби України від 28.01.2016 №2844/7/99-99-17-03-01-17.

Також незважаючи на введення єдиної ставки єдиного внеску для всіх видів доходу, рядки в таблиці 1 звіту необхідно заповнювати у розрізі видів доходу.

Суми нарахованого єдиного внеску необхідно відображати у рядках таблиці 1 звіту за видами доходу, але розраховувати за новою ставкою (22 відс), крім:

- підприємств, установ і організацій для працюючих інвалідів – 8,41 відсотка;

- підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариств УТОГ та УТОС – 5,3 відсотка;

- підприємств та організацій громадських організацій інвалідів (за умов, визначених частиною чотирнадцятою статті 8 Закону № 2464) для працюючих інвалідів – 5,5 відсотка.

Оскільки, починаючи зі звітного періоду січня 2016 року, утримання єдиного внеску із нарахованого доходу застрахованих осіб скасовано, цей показник не зазначається при заповненні звіту (рядки 5, 5.1–5.6 у таблиці 1). Також не відображається нарахований дохід, з якого утримується єдиний внесок (рядки 4, 4.1 –4.4 таблиці 1 звіту). Відповідно у таблиці 6 звіту не заповнюється реквізит 20 «Сума утриманого єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати /доход у)».

Також нагадуємо, що завтра, 9 лютого – граничний термін подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску та сплати єдиного внеску за 2015 рік за себе фізичними особами – підприємцями, які застосовують загальну систему оподаткування і граничний термін подання звіту за 2015 рік за себе фізичними особами - підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування, без використання праці найманих працівників. Звіт подається за формою згідно з додатком 5 до Порядку №435.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...