ГУ ДФС у Черкаській області звертає увагу на розміщені в базі «ЗІР» питання – відповіді щодо податкових змін – 2016 (ПДВ та акцизний податок).

1. З якого звітного (податкового) періоду для складання звітності використовується форма податкової декларації з ПДВ, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 №21?

Відповідь:  Враховуючи те, що останні зміни в оподаткуванні, які запроваджено з 01.01.2016, повною мірою можуть бути відображені лише в податковій декларації з податку на додану вартість, що затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 №21, податкова звітність з податку на додану вартість, починаючи із звітного періоду січень 2016 року, усіма платниками податку подається за новою формою в електронному вигляді. Питання – відповідь розміщено у категорії 101.22 Як правильно заповнити нову податкову декларацію з ПДВ – дивіться у відео огляді ГУ ДФС у Черкаській області:

2. Чи здійснюється починаючи з 1.01.2016 коригування фінансового результату до оподаткування на суму доходів від участі в капіталі та отриманих дивідендів?

Відповідь: Фінансовий результат до оподаткування зменшується на суму нарахованих доходів від участі в капіталі інших платників податку на прибуток підприємств, платників єдиного податку четвертої групи та на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів, що підлягають виплаті на його користь від інших платників податків, які сплачують авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів. Питання – відповідь розміщено у категорії 102.09 Як правильно заповнити податкову декларацію з податку на прибуток – дивіться роз’яснення ГУ ДФС у Черкаській області:

3. Для яких платників податку на прибуток встановлено податковий (звітний) період квартал та вимога щодо розрахунку авансового внеску у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за три квартали 2016 року?

Відповідь:  Податковий (звітний) період – квартал встановлено для платників податку на прибуток, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) перевищує 20 мільйонів гривень, за винятком тих, що зареєстровані протягом звітного (податкового) року (новостворені), та виробників сільськогосподарської продукції. При цьому до річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначеного за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), включається дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), інші операційні доходи, фінансові доходи та інші доходи.  Поряд з цим платники податку на прибуток, для яких встановлено податковий (звітний) період – квартал, повинні здійснити розрахунок авансового внеску у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за три квартали 2016 року, та сплатити його до 31 грудня 2016 року. Питання – відповідь розміщено у категорії 102.23.02

4. Яка передбачена відповідальність до суб’єктів господарювання, які з 01.01.2016 використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді?

Відповідь: Користувачам зареєстрованих та введених в експлуатацію до 01.01.2015 електронних контрольно-касових апаратів, що подають до органів ДФС тільки інформацію фіскальних звітних чеків, встановлено перехідний період тривалістю 1 рік для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки на таку, що забезпечує подання по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків. З 1 січня 2016 до суб’єктів господарювання, які створюють контрольну стрічку виключно в друкованому вигляді та не забезпечують подання до органів ДФС звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО по дротових або бездротових каналах зв’язку, до суб’єктів господарювання, за рішенням відповідних органів ДФС, застосовується фінансова санкція у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Питання – відповідь розміщено у категорії 109.20. Про застосування РРО з 1 січня 2016 року дивіться актуальний коментар ГУ ДФС у Черкаській області: https://www.youtube.com/watch?v=JEDdd4yJNE0

5. Який показник вказується у колонці 9 розділів І та ІІ Податкової декларації з плати за землю: нормативна грошова оцінка всієї земельної ділянки чи нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки?

Відповідь:  У колонці 9 розділу І «Розрахунок суми земельного податку» та колонці 9 розділу ІІ «Розрахунок суми орендної плати» Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) вказується нормативна грошова оцінка одиниці площі земельної ділянки. Питання – відповідь розміщено у категорії 109.20 Як правильно заповнити податкову декларацію з плати за землю – дивіться відео роз’яснення ГУ ДФС у Черкаській області:

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс («ЗІР») створено у рамках Електронного Уряду з урахуванням тенденцій розвитку інформаційних технологій у сфері побудови веб-ресурсу та розглядається як інтегрований ресурс в інформаційне середовище органів ДФС, у якому уся направленість діяльності Державної фіскальної служби України, як внутрішня так і зовнішня, а також усі відповідні процеси інформаційно-довідкових ресурсів підтримуються та забезпечуються відповідними інформаційно-комп’ютерними технологіями.

Інформаційне наповнення «ЗІР» здійснюється на підставі функціональних повноважень ДФС, з урахуванням результатів всебічного аналізу інформації про потреби клієнтів, які звертаються до Контакт-центру (щорічно понад 1 млн. звернень) та з метою мінімізації витрат часу представників бізнесу на спілкування з державою.

    У розділах «ЗІР»: «Запитання – відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» та «Письмові консультації» інформація систематизована по тематиках: оподаткування; митна справа; єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; електронний цифровий підпис.

Адреса розміщення ресурсу: http://zir.sfs.gov.ua/

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...