Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Наталія Бойко озвучила результати контролю за повнотою сплати податків із заробітної плати, висвітлила результати роботи ДФС з підвищення рівня заробітної плати в регіоні, виплати зарплатних боргів та вкотре нагадала роботодавцям і працівникам про порядок оформлення трудових відносин.

Так, перевірками з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб донараховано за 8 місяців п.р. 5455 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

За результатами перевірочної роботи, інформаційно – роз’яснювальної та індивідуальної роботи з роботодавцями – юридичними та фізичними особами – підприємцями з початку року працевлаштовано 4076 осіб, які працювали нелегально та без сплати податків; легалізовано 16894 тис.грн. доходів, в результаті донараховано 3041 тис.грн.

В результаті спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади підвищили рівень заробітної плати 760 роботодавців – юридичних осіб та 646 фізичних осіб – підприємців, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових 2,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Звітного періоду за участі фіскальної служби області керівники 43 підприємств виплатили 42264,1 тис.грн. заборгованої зарплати. За рахунок цього місцеві бюджети одержали додаткових 8846,9 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. Зокрема погасили зарплатні борги перед працівниками вісім підприємств державної форми власності з часткою державного майна понад 50 % на загальну суму 9655 тис.грн.

Декілька загальних цифр. З початку року на сьогодні платники Черкаської області сплатили 3,4 млрд.грн. податку на доходи фізичних осіб (+513 млн.грн. до відповідного показника 9 місяців минулого року). З цієї суми 871 млн.грн. перераховано до державного та 2,6 млрд.грн. – до місцевих бюджетів. Також сплачено 251 млн.грн. військового збору (+ 28 млн.грн. до показника 9 місяців минулого року) та 3,1 млрд.грн. єдиного внеску (+546 млн.грн.).

Наталія Бойко відмітила, що незважаючи на дію відповідної норми понад три роки та значну системну роз’яснювальну роботу ДФС, одне з характерних порушень роботодавців – несвоєчасне повідомлення/ неповідомлення про прийняття працівника на роботу до початку роботи працівника.

Вона нагадала, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня №649-р триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія контролюючих органів про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин. Працівники ДФС у складі спільних з ПФУ та Держпраці робочих груп проводять інформаційні рейди на місцях.

А від 5 жовтня будуть проводитися комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення.

Наталія Бойко наголосила, що згідно чинного законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Повідомлення ДФС подається:

  • засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП відповідальних осіб згідно з вимогами законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж з 5 особами.

Повідомлення подається:

  • за працівників – резидентів, прийнятих за трудовим договором;
  • за працівників – нерезидентів, прийнятих за трудовим договором;
  • за працівників – сумісників (зовнішніх і внутрішніх).

Не подається повідомлення:

  • за осіб, що надають послуги за ЦПД;
  • за практикантів та стажистів (без укладання трудового договору)

Роботодавцям і працівникам радимо прочитати також огляди головного управління ДФС у Черкаській області за темою єдиного внеску:

«Наслідки заборгованості з єдиного внеску»: goo.gl/vwyH12

«Наслідки заборгованості з єдиного внеску для застрахованої особи: два типові випадки»: goo.gl/Ss4eMc

«ФОП, який заборгував ЄСВ за 2017-2018рр., платитиме 20% штрафу і 0,1% пені за кожний день прострочення платежу»: goo.gl/jqoJy9

«Про граничний термін сплати ЄСВ за 2018 рік ФОП на загальній системі оподаткування»: goo.gl/Jt86NR

«Справляння ЄСВ членами фермерського господарства: відповіді на 7 основних питань»: goo.gl/ME9WkF

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...