Днями спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. До якого часу діятиме пільга з розмитнення таких авто, коли настає відповідальність за використання не розмитнених автівок і куди можна звернутися за визначенням ціни авто з євро номерами – у черговій ТОП – п’ятірці відео порад для платників на сторінці головного управління ДФС у Черкаській області у фейсбук.

Також надано відповіді на запитання подорожуючих про правила перевезення лікарських засобів, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та переміщення готівкової валюти. Дивіться відео та читайте тексти на сторінці головного управління ДФС у Черкаській області у фейсбук www.facebook.com/sfs.cherkasy та на сайті ДФС в області.

Додаткові питання ставте у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Два з запитань – відповідей п’ятірки:

1) Які обмеження при вивезенні з України алкогольних напоїв і тютюнових виробів на борту транспортного засобу?

Згідно з частиною першою ст. 230 Митного кодексу України та з врахуванням наказу Міністерства фінансів України від 30.05.2012 №628 на борту транспортного засобу, який здійснює міжнародний рейс і прибуває на митну територію України або відбуває з неї, дозволяється ввозити та вивозити алкогольні напої і тютюнові вироби для споживання особами, які перебувають на його борту, з розрахунку споживання однією особою на добу за нормами:

  • алкогольні напої – 1 літр;
  • тютюнові вироби – 40 грамів.

2) Який порядок переміщення лікарських засобів громадянами через митний кордон України?

Як встановлено пунктом 19 частини 1 статті 370 Митного кодексу України та з врахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 №458 громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина, в таких обсягах:

  • у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
  • у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

ТОП – п’ять наступного тижня буде присвячена третій річниці роботи Електронного кабінету, а ще через тиждень в ДФС нагадають про особливості продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 2019.

Дякуємо усім учасникам проекту «Допомога платнику». Ми працюємо для вас!

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...