В головному управлінні ДФС у Черкаській області роз’яснили ФОП – декларантам, які невірно перерахували військовий збір, їхні дії для правильного зарахування податкових зобов’язань за результатами річного декларування.

21 лютого – граничний термін сплати зокрема зобов'язань з військового збору, зазначених підприємцями у податковій декларації про майновий стан і доходи, поданої за результатами 2018 року.

Нагадуємо, що цього року відкриті і діють з 3 січня додаткові рахунки для перерахування декларантами ПДФО та військового збору за результатами обов’язкового декларування за кодами:

11010501 «Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню»;

11011001 «Військовий збір, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування».

Із введенням у дію нових кодів бюджетної класифікації змінився порядок перерахування ПДФО та військового збору платниками – фізичними особами.

Фізична особа - підприємець, яка зобов’язана подати декларацію і подала її по строку 11 лютого, визначила в декларації свої податкові зобов’язання з ПДФО і військового збору, сплачує:

- ПДФО за кодом бюджетної класифікації «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

- військовий збір за кодом бюджетної класифікації «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Що робити платникові, який перерахував військовий збір за іншим кодом?

– Пунктом 43.6 статті 43 Податкового кодексу України визначено, що повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані.

Обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання є подання платником заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми (п. 43.3 статті 43 Кодексу).

Заява подається у довільній формі. В заяві обов’язково зазначається напрям перерахування коштів, як це передбачено п. 43.4 статті 43 Кодексу.

Отже, у разі сплати ФОП, який подав декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік по строку 11 лютого, визначених у такій декларації зобов’язань з військового збору не за кодом бюджетної класифікації «11011001», для правильного зарахування цього збору такому платнику слід звернутися до ДФС за місцем обліку з відповідною заявою та обов’язково зазначити напрям перерахування коштів.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...