Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що з 09.03.2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 29.01.2020 № 30, яким затверджено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (далі - Положення). Положення затверджене наказом Міністерства фінансів України 14 листопада 2014 року № 1130.

Зупинимося на ключових змінах:

Індивідуальний податковий номер для фізичних осіб тепер становить 12 знаків а не 10.

Тепер, у день отримання контролюючим органом з Єдиного державного реєстру відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи (крім перетворення) або про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця або в день внесення до реєстру платників єдиного податку запису про застосування спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку на додану вартість, до Реєстру платників податку на додану вартість (далі - Реєстр) вноситься відмітка «Реєстрація особи підлягає анулюванню».

Разом із такою відміткою до Реєстру вноситься підстава для анулювання реєстрації відповідно до пункту 184.1 статті 184 розділу V Податкового кодексу України (далі - ПКУ) та дата виникнення такої підстави.

ДПС здійснюватиме розгляд скарг, поданих в адміністративному порядку відповідно до статей 55, 56 розділу II ПКУ, або звернень про перегляд рішень контролюючих органів з питань реєстрації, анулювання реєстрації, перереєстрації платників податку або про внесення записів чи змін до Реєстру.

Також внесено зміни до:

Реєстраційної заяви платника податку на додану вартість (Форма № 1-ПДВ);

Рішення про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість (Форма № 6-РПДВ).

Звертаємо увагу!! У відомостях про відповідальних осіб платника додано можливість вказувати осіб які ведуть бухгалтерський та/або податковий облік.

Посилання на наказ Міністерства фінансів України №30 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1065-19

Головне управління ДПС у Черкаській області,
Сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...