Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що з 1 січня 2021 року набирає чинності Закон України від 04 жовтня 2019 року №190-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та 18 квітня 2020 року набрав чинності Закон України від 13 квітня 2020 року № 559-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Звертаємо увагу, що єдиний рахунок впроваджується з 1 січня 2021 року. При цьому, платники податків можуть використовувати єдиний рахунок при сплаті податку на прибуток підприємств, податку на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, єдиний податок, рентну плату, а також інші платежі, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

Наголошуємо, що єдиний рахунок не використовується для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями.

Зазначимо, що єдиний рахунок відкривається у Державній казначейській службі на ім’я ДПС. Платник податків в електронній формі через електронний кабінет повідомлятиме про своє бажання використовувати єдиний рахунок або може відмовитись від нього один раз протягом календарного року. Використання єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунку та у разі відмови платника податків від використання єдиного рахунку таке використання припиняється починаючи з першого числа місяця наступного календарного року.

Головне управління ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...