Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що відповідно до ст. 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон № 481) до суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) за порушення норм цього Закону, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів.

Порядок застосування фінансових санкцій, передбачених ст. 17 Закону № 481, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 02 червня 2003 року № 790 (далі – Порядок № 790).

Відповідно до п. 5 Порядку № 790 підставою для прийняття рішення про застосування фінансових санкцій є:

акт перевірки додержання суб’єктом господарювання встановлених законодавством вимог, обов’язкових для виконання під час здійснення оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, складений органом, що видав ліцензію, у якому зазначається зміст порушення і конкретні порушені норми законодавства;

результати проведення органом, який видав ліцензію, іншими органами виконавчої влади в межах їх компетенції перевірок суб’єкта господарювання, пов’язаної з виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

матеріали правоохоронних, податкових та інших органів виконавчої влади щодо недотримання суб’єктами господарювання вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Рішення про застосування фінансових санкцій до суб’єкта господарювання за порушення норм Закону № 481 складається за формою згідно з додатком до Порядку № 790 (п. 8 Порядку № 790).

Суми фінансових санкцій, стягнені відповідно до Порядку № 790, зараховуються до бюджету згідно із законодавством, а рішення вважається виконаним і знімається з контролю після одержання відповідної інформації про зарахування суми штрафу до бюджету (п. 11 та п.12 Порядку № 790).

У разі невиконання суб’єктом господарювання рішення про застосування фінансових санкцій протягом 30 днів після його отримання сума санкцій стягується на підставі рішення суду (п. 10 Порядку № 790).

Отже Порядком № 790 відповідальність за порушення терміну сплати фінансових санкцій, нарахованих контролюючим органом за порушення вимог Закону № 481, не передбачена.

Головне управління ДПС у Черкаській області
Відділ пресслужби, інформаційної політики
та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...