Сьогодні у м. Золотоноша в залі засідань районної ради відбулась зустріч голови Золотоніської районної державної адміністрації Ірини Тернової та голови Золотоніської районної ради Бориса Євмина з головами територіальних громад, в якій взяли участь начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід, начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Ганна Балабан та начальник Золотоніської ДПІ Юрій Байбуз.

Робоча зустріч відбулась задля вирішення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у бюджетній та податковій сферах, з метою збільшення надходжень податків та зборів до бюджету територіальних громад.

Володимир Жаврід озвучив моменти взаємодії спільної роботи територіальних громад Золотоніського району з ГУ ДПС у Черкаській області по наповненню бюджетів громад, а також нагадав, що зараз в Черкаській області триває реалізація Пілотного проекту по взаємодії з ТГ по збільшенню надходжень до бюджету та розширення податкової бази.

У вигляді презентації Володимир Жаврід продемонстрував резерви збільшення ПДФО, заходи по збільшенню надходжень єдиного податку до місцевих бюджетів.

Ганна Балабан нагадала, що 15 липня 2021 року граничний термін для прийняття рішень територіальними громадами про встановлення місцевих податків та зборів, а також податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів на 2022 рік. Відтак рішення в електронному вигляді необхідно надіслати у десятиденний строк з дня прийняття, але не пізніше 25 липня 2021 року, до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та/або зборів. Також вона звернула увагу, що електронні форми додатків розміщені на офіційному вебпорталі ДПС у розділі Законодавство/Податкове законодавство/Постанови Кабінету Міністрів України/Постанова КМ України від 28.12.2020 № 1330 «Про затвердження Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів» https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/postanovi-kabinetu-ministr/75096.html.

Юрій Байбуз відповів на поставлені питання присутніх представників територіальних громад, а також наголосив про важливість спільними зусиллями вирішити питання «тіньового використання» об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок, оскільки це значна частина недоотриманих надходжень до бюджету та подякував усім за співпрацю.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...