Особливість добровільного декларування не лише у визнанні доходів, з яких не сплачено податки, а й у одноразовій сплаті окремого зобов’язання, збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Сума збору, зокрема, буде становити 5% щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, щодо об’єктів рухомого і нерухомого майна та інших активів, які зареєстровані, знаходяться в Україні. Але якщо для декларанта разовий 5% платіж завеликий, то він, як альтернативу, може обрати ставку 6%, але зі сплатою збору трьома рівними частинами щорічно.

Збір у розмірі 9% передбачений щодо валютних цінностей, розміщених за кордоном на рахунках у банках або які зберігаються у фінансових установах, а також щодо об’єктів рухомого і нерухомого майна та інших активів, які зареєстровані (знаходяться) за кордоном. Але у разі сплати збору з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року ставка збору зменшена до 7%. Можлива альтернатива, сплата збору за ставкою 11,5% трьома рівними частинами щорічно.

Базу для нарахування такого збору декларант-доброволець вказуватиме саме у декларації. Але щоб її підтвердити, необхідно разом із декларацією подати копію документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування. Сплатити збір слід буде протягом 30 календарних днів з дати подання добровільної декларації. У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору, добровільна декларація буде вважатися неподаною та на декларанта не поширюватиметься звільнення від відповідальності.

Зверніть увагу: якщо у декларанта є готівкові кошти, які він вирішив задекларувати, то ще до подання декларації йому доведеться розмістити їх на спеціальних рахунках у банках. Порядок відкриття таких рахунків розробить Нацбанк. Між іншим, щодо таких коштів будуть здійсненні заходи фінансового моніторингу. Тобто у разі необхідності банк буде встановлювати джерела походження коштів.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...