Який порядок зняття з обліку в контролюючих органах філій (відокремлених підрозділів) у разі прийняття ЮО рішення про припинення таких підрозділів, відомості щодо яких містяться в ЄДР або які створені до 01.07.2004 та не включені в ЄДР?

Відповідно до положень Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) відокремлені підрозділи юридичних осіб є платниками податків та платниками єдиного внеску. Відомості про юридичних осіб та їх відокремлені підрозділи включаються до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) (ст. 95 Цивільного кодексу України та ч. 2 ст. 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон)). ЄДР створений та функціонує з 01.07.2004, відповідно до Закону. Після набрання чинності Законом усі юридичні особи, зареєстровані до 01.07.2004, мають подати державному реєстратору заяви про державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу до ЄДР, в якій, у тому числі, зазначаються відомості про створені відокремлені підрозділи такої юридичної особи (ч. 3 ст. 17 Закону). Граничного строку такого включення Законом не визначено.

Відповідно до ст. 67 ПКУ та ст. 5 Закону № 2464 підставою для зняття з обліку у контролюючих органах юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів є відомості з ЄДР про державну реєстрацію припинення юридичної особи або її відокремленого підрозділу. Дані про зняття з обліку як платника податків, так і платника єдиного внеску передаються контролюючим органом за основним місцем обліку платника до ЄДР із зазначенням дати і номера запису про зняття з обліку, назви та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому відокремлений підрозділ знято з обліку (п. 11.17 розд. XI Порядку № 1588 та п. 6 розд. IV Порядку № 1162).

Враховуючи викладене, якщо відокремлений підрозділ юридичної особи, був створений до 01.07.2004 та не включений до ЄДР, та юридичною особою приймається рішення про закриття такого відокремленого підрозділу, то у такому випадку, необхідно включити до ЄДР відомості про такий відокремлений підрозділ та подати заяву про державну реєстрацію припинення відокремленого підрозділу юридичної особи, відповідно до частини 19 ст. 17 Закону.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...