В рамках реалізації стратегії взаємодії з територіальними громадами Черкаського району по збільшенню надходжень податків та зборів до бюджетів, заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Анатолій Мовчан взяв участь у нараді, яка відбулась в залі засідань Черкаської РДА під головуванням Валерії Бандурко.

Анатолій Мовчан розповів про підсумки роботи з територіальними громадами Черкаського району по збільшенню надходжень податків та зборів до бюджетів за 10 місяців поточного року. Резерв надходжень ПДФО за рахунок підвищення зарплати по району склав 33,8 млн гривень. За результатами 375 перевірок за зберіганням та обігом підакцизних товарів податковими органами встановлено порушення по 307 та нараховано 13,7 млн грн штрафних санкцій. Після проведених звірок платниками податків Черкаського району додатково оподатковано 2456 га земельних ділянок та нараховано плату за землю в сумі 2,3 млн грн, подано 222 декларації по платі за землю на суму 9,1 млн грн. Також відмітив, що податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки по фізичним особам додатково оподатковано 700 об’єктів нерухомості площею 149,9 тис. кв. м на суму 6,6 млн грн, по юридичним особам виявлено 187 об’єктів площею 295,1 тис. кв. м та додатково задекларовано 10,3 млн грн податку.

Всього по територіальних громадах Черкаського району додатково нараховано 76,4 млн гривень.

Також зазначив шляхи збільшення надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів і розширення бази оподаткування. А саме, звернув увагу на прогнозовані надходження від прийнятих ставок місцевих податків на 2022 рік і можливий резерв надходжень від ставок, які будуть прийняті на 2023 рік.

Анатолій Мовчан наголосив на важливості легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, про важливість сумлінності орендарів та орендодавців при сплаті податків, а також про запроваджені одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів шляхом подання одноразової добровільної декларації із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори, до 01 січня 2021 року.

Підсумовуючи сказане, звернув увагу на позитивні аспекти та подякував за співпрацю, додавши, що податкова служба завжди відкрита для конструктивного діалогу і надання роз’яснень в рамках податкового законодавства.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...