Додаток 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» формується у складі податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи (далі – Декларація) з типом «Загальна», «Звітна» («Загальна нова», «Звітна нова»), та подається за підсумками звітного (податкового) періоду з обов’язковим зазначенням в рядку 1 загальної частини Декларації двох відміток одночасно «Загальна», «Звітна» («Загальна нова», «Звітна нова»).

Відповідно до п. 2 наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578» (далі – Наказ № 752), яким внесено зміни, зокрема, до форми Податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи (далі – Декларація), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 із змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 17.03.2017 № 369, Декларація, у складі якої формується додаток 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 2), подається за формою, затвердженою Наказом № 752, за податкові звітні періоди 2021 року.

Приміткою 15 до Декларації визначено, що Додаток 2 подається та заповнюється виключно фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку четвертої групи, які створили фермерське господарство, зареєстроване відповідно до Закону України від 19 червня 2003 року № 973-IV «Про фермерське господарство» із змінами та доповненнями, та які є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) відповідно до п. 4 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Згідно з приміткою 2 до Декларації для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку четвертої групи передбачено:

– вперше подання Декларації з метою визначення ставки єдиного податку на поточний рік з обов’язковим зазначенням в рядку 1 загальної частини Декларації трьох відміток одночасно «Загальна», «Звітна», «Довідково» («Загальна нова», «Звітна нова» та «Довідково») – протягом 20 календарних днів з дня подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (п.п. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ)). При цьому Декларація з відмітками «Загальна», «Звітна», «Довідково» («Загальна нова», «Звітна нова» та «Довідково») подається з Додатком 1 «Відомості про наявність земельних ділянок) (далі – Додаток 1), який є невід’ємною частиною Декларації. Додаток 2 для фізичних осіб – підприємців, які вперше подають Декларацію, не подається;

– подання Декларації за підсумками звітного (податкового) періоду з обов’язковим зазначенням в рядку 1 загальної частини Декларації двох відміток одночасно «Загальна», «Звітна» («Загальна нова», «Звітна нова») не пізніше 20 лютого поточного року (п. 294.1 ст. 294 та п.п. 295.9.1 п. 295.9 ст. 295 ПКУ) з визначенням податкових зобов’язань по єдиному податку та зобов’язань по єдиному внеску за податковий (звітний) період та з розрахунком ставок по єдиному податку на поточний рік. При цьому така Декларація подається з Додатком 1 та з Додатком 2 відповідно до ст. 4 Закону № 2464, які є невід’ємною частиною Декларації.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській облас
ті

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...