Судом підтверджено правомірність винесених Головним управлінням ДПС у Черкаській області податкових повідомлень-рішень на загальну суму 7,7 млн гривень.

Колегією суддів Шостого апеляційного адміністративного суду підтримано позицію податкової та зроблено висновок про обґрунтованість застосування Головним управлінням ДПС у Черкаській області штрафних санкцій за порушення підприємством вимог п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України, що виявилося у порушенні граничного строку реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Судова колегія Шостого апеляційного адміністративного суду звернула увагу, що із набранням чинності Закону №466-ІХ були внесені зміни і до, зокрема, статті 120-1 ПК України, якою визначено наслідки порушення строків реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та допущення помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної. Законодавцем встановлено єдиний підхід щодо застосування штрафних санкцій за нереєстрацію чи несвоєчасну реєстрацію податкових накладних в ЄРПН, розмір яких залежить від обсягу постачання (без податку на додану вартість) та стосується кожної окремої податкової накладної та/або розрахунку коригування.

Відтак, проведення Головним управлінням ДПС у Черкаській області перерахунку штрафних санкцій за податковими повідомленнями-рішеннями відповідає п. 73 підрозд. 2 Перехідних положень Податкового кодексу України.

На виконання рішення суду платником податків добровільно сплачено до бюджету вказану суму штрафних санкцій.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській облас
ті

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...