Яка інформація зазначається нерезидентом, який здійснює господарську діяльність на території України через постійне представництво, при заповненні полів 4 – 8, 10 заголовної частини Податкової декларації з податку на прибуток підприємств?

При заповненні заголовної частині Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) нерезидент, який здійснює господарську діяльність на території України через постійне представництво, зокрема, зазначає:

у полі 4 «Платник:» – повне найменування платника податку на прибуток – нерезидента українською мовою згідно з обліковими даними в контролюючому органі;

у полі 5:

«Податковий номер або серія (за наявності) та номер паспорта» – дев’ятизначний реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючим органом.

Структура реєстраційного (облікового) номера платника податків, передбачає, що для платників податків – нерезидентів перші дві цифри приймають значення «88». Така вимога застосовується з грудня 2019 року. Всі іноземні компанії, організації яким був присвоєний реєстраційний (обліковий) номер раніше (без дотримання умови про застосування перших двох цифр, які приймають значення «88») продовжують обліковуватися в ДПС за таким присвоєним податковим номером;

«Код виду економічної діяльності (КВЕД)» – код основного виду економічної діяльності нерезидента у країні його реєстрації, приведеного методом аналогії у відповідність до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010;

у рядку 6 «Податкова адреса» – місцезнаходження нерезидента на території України (місцезнаходження постійного представництва нерезидента, яке було створене першим).

Адреса зазначається в загальновстановленому порядку: вулиця, № будинку, № офісу, місто (населений пункт), район (якщо населений пункт не є райцентром), область (якщо місто не є обласним центром), поштовий індекс.

Поряд з цим зазначаються телефон, мобільний телефон, факс та E-mail (за наявності);

у полі 7:

«Повне найменування нерезидента», «Місцезнаходження нерезидента» – відомості про нерезидента, які зазначені у нотаріально засвідченому перекладі українською мовою копії витягу з відповідного бізнес-реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру, в якому фіксується факт державної реєстрації компанії, організації), виданого в країні реєстрації іноземної компанії, організації та легалізованого в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;

«Назва країни резиденції нерезидента (за Класифікацією країн світу, українською мовою)», «Код країни резиденції (за Класифікацією країн світу)» – відповідно до Переліку кодів країн світу для статистичних цілей, затвердженого наказом Державної служби статистики України від 08.01.2020 № 32.

При заповненні Декларації необхідно зазначати назву країни нерезидента офіційну, а не коротку;

у полі 7.1:

«Повне найменування постійного представництва/відокремленого підрозділу, через який нерезидент здійснює діяльність в Україні» – повне найменування постійного представництва з документа про акредитацію (реєстрацію, легалізацію) відокремленого підрозділу нерезидента на території України;

«Код за ЄДРПОУ постійного представництва» – ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України, який є податковим номером або «Ідентифікатор об’єкта оподаткування (за відсутності коду ЄДРПОУ)» згідно з прим. 2 до Декларації;

«Місцезнаходження постійного представництва/відокремленого підрозділу нерезидента» – місцезнаходження постійного представництва нерезидента на території України.

Поряд з цим, у полі 7.1 зазначається найменування контролюючого органу за місцем обліку постійного представництва нерезидента, а у полі 8 – найменування контролюючого органу, до якого нерезидент подає відповідну Декларацію, тобто за місцем обліку постійного представництва нерезидента.

У разі, якщо нерезидент має кілька постійних представництв в різних регіонах України, нерезидент визначатиме оподатковуваний прибуток в порядку, встановленому п.п. 141.4.7 п. 141.4 ст. 141 ПКУ окремо по кожному такому постійному представництву і окремо складатиме та подаватиме Декларацію за неосновним місцем свого обліку, за місцем обліку таких постійних представництв.

У полі 10 «Особливі відмітки» нерезидент, який здійснює діяльність на території України через постійне представництво, обов’язково проставляє позначку у рядку «постійного представництва нерезидента».

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...