Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що відповідно до розділу XII Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - Кодекс), податок на майно складається з:

1. Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

2. Транспортного податку;

3. Плати за землю.

Згідно зі статтею 266 Кодексу платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є зокрема фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості та об'єктом оподаткування є об'єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

База оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Головне управління ДПС у Черкаській області рекомендує фізичним особам, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості: квартири/квартир площею понад 60 кв. метрів та житлового будинку/будинків площею понад 120 кв. метрів провести звірку щодо обчислених контролюючим органом сум податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за відповідні податкові (звітні) періоди.

Для уточнення інформації (суми боргу /в разі наявності/, реквізитів для сплати тощо) платникам податку необхідно звернутися до електронного сервісу ДПС України «Електронний кабінет платника податків» за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua.

Детальна інформація про те, як громадяни та ФОПи можуть дізнатися про податковий борг у власному Електронному кабінеті, та як його погасити, за посиланням: https://ck.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/538709.html

З питань, щодо ставок, бази та об’єкту оподаткування платники податків можуть звертатися до Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу Державної податкової служби України за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/main/bz/search/?src=ques або до відповідного підрозділу податкової служби за місцем свого податкового обліку.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...