Про це зазначив сьогодні в.о начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід на нараді з головами громад Черкаського та Золотоніського районів, а також за участі керівників місцевих фінансових органів.

– Головним досягненням нашої спільної роботи є те, що в умовах воєнного стану вдалось забезпечити позитивну динаміку та виконання доходів місцевих бюджетів, – зауважив Володимир Жаврід. – За 9 місяців платники Черкаської області вже перерахували до місцевих бюджетів більше 10,7 млрд грн. Якщо порівняти – у минулому році такий обсяг доходів був у середині грудня. Відтак темп росту до 9-ти місяців минулого року – 135 % і є третім серед областей України.

Керівник Головного управління також зазначив, що розписи доходів, затверджені місцевими радами, забезпечені на 102,9 %. Так, перевиконання сягає 300 млн грн.

Наразі більшість територіальних громад Черкаського та всі ТГ Золотоніського району мають позитивну динаміку та виконання. Але стабільний темп росту доходів і виконання розписів залежать від розширення бази оподаткування на місцях та залучення резервів у процесі взаємодії між органами місцевого самоврядування й податковою службою.

Додамо, що у 2022 році між податковою службою та кожною територіальною громадою області було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію. У межах нього визначені заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів по кожному напрямку.

Володимир Жаврід детально охарактеризував ситуацію по різних напрямках. Йшлося про: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, мінімальне податкове зобов’язання для фізичних осіб, плату за землю з юридичних осіб, податковий борг до місцевих бюджетів, акцизний податок з роздрібного продажу.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог підприємств

Каталог підприємств м.Черкаси та Черкаської області

...
Новини

Черкаські незалежні новини

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Податкова довідка ДФС

Архів податкової довідки

...
Установка спутникового телевидения
Міська довідка

Інформаційно-довідковий розділ м. Черкаси

...
Фотогалерея

Фотогалерея м.Черкаси та Черкаської області

...
Послуги порталу

Послуги інформаційно-ділового порталу city.ck.ua

...