Протягом січня-грудня 2023 року суб’єкти господарювання Черкаського регіону зареєстрували 2286 реєстраторів розрахункових операцій та 7294 програмних реєстраторів розрахункових операцій, так званих РРО та ПРРО.

ж у Головному управлінні ДПС у Черкаській області зареєстровано 20088 реєстраторів розрахункових операцій, з них: 7607 класичних РРО та 12481 ПРРО. Про це повідомляє в. о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід.

«На сьогодні, у зв’язку із прийняттям Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219), відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Водночас цим самим Законом № 3219 низку суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року» – наголошує Володимир Жаврід.

Звертаємо увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого належить і Закон № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

Консультації щодо реєстрації та встановлення РРО/ПРРО можна отримати за номерами «гарячих ліній», що функціонують при податкових інспекціях Черкаської області.

З їх переліком можна ознайомитись на сайті Головного управління ДПС у Черкаській області у розділі «Контакти/ Відповідальні за надання практичної та методологічної допомоги бізнесу з питань застосування РРО/ПРРО».

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог підприємств

Каталог підприємств м.Черкаси та Черкаської області

...
Новини

Черкаські незалежні новини

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Податкова довідка ДФС

Архів податкової довідки

...
Установка спутникового телевидения
Міська довідка

Інформаційно-довідковий розділ м. Черкаси

...
Фотогалерея

Фотогалерея м.Черкаси та Черкаської області

...
Послуги порталу

Послуги інформаційно-ділового порталу city.ck.ua

...